Αναγνώστες

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!! -WEIHNACHT IN DEUTSCHLAND!!!

 Και πλέον μετράμε μέρες για τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα πολύ λίγες!!!

Όλοι γινόμαστε παιδιά αυτές τις μέρες, συναντιόμαστε με τις οικογένειες μας και περνάμε όμορφες στιγμές!!Και στις δύσκολες μέρες που διανύουμε ίσως αυτές οι γιορτινές μέρες να μας κάνουν να ξεφύγουμε από τα καθημερινά προβλήματα, έστω και για λίγο!!!


Μέσα από το σημερινό μας post θα σας μεταφέρω στη γιορτινή ατμόσφαιρα που υπάρχει στην Γερμανία!!

Συγκεκριμένα στην πόλη στην οποία ζω, το Darmstadt!!!

Στη Γερμανία λοιπόν το διάστημα που προηγείται των Χριστουγέννων είναι πολύ σημαντικό. Χαρακτηριστικές είναι οι χριστουγεννιάτικες αγορές (Weihnachtsmarkt) στο κέντρο κάθε πόλης που εμφανίζονται από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου και τελειώνουν την παραμονή των Χριστουγέννων. Οι πάγκοι της Χριστουγεννιάτικης αγοράς έχουν γλυκά, στολίδια και ζεστό κόκκινο γλυκό κρασί με μπαχαρικά, το λεγόμενο Glühwein! Τοπικές λιχουδιές, λουκάνικα και άφθονη μπύρα συναντάει κανείς στις χριστουγεννιάτικες αυτές αγορές, με τον κόσμο να διασκεδάζει με την ψυχή του!!!

 Απολαύστε και εσείς μέσα από τις φωτογραφίες το Χριστουγεννιάτικο γερμανικό κλίμα:

Τα μαγαζιά είναι στολισμένα εδώ και πολύ καιρό και βρίσκεις ότι πραγματικά θέλεις... όμορφα στολίδια, δέντρα, υπέροχες μπάλες για τα δέντρα κ.α.
Τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια κάνουν την εμφάνιση τους στο κέντρο της κάθε πόλης και ο κόσμος πραγματικά που συναντάς κάθε μέρα είναι πάρα πολύς!!

Σας ευχόμαστε να έχετε όμορφες γιορτές, χαρούμενα Χριστούγεννα και ο νέος χρόνος να φέρει ευτυχία, γαλήνη και πολύ υγεία σε όλο τον κόσμο!!!

Frohe Weihnachten und ein gutes neues Jahr!!!

*yours nastazia ...*2 σχόλια: